dijous, 18 de setembre del 2008

Conveni Europeu del Paisatge, estat de la qüestió

En el seu butlletí digital, l’Observatori del Paisatge publica un article força interessant. Es tracta d’un article de Gareth Roberts, director del Landscape Research Group d’Anglaterra, sobre l’estat de la qüestió referida al grau d’acompliment dels objectius del Conveni Europeu del Paisatge per part dels països membres.

Segons Roberts, molts països han ratificat el Conveni i l’estan aplicant amb èxit, però encara hi ha un petit grup de països que no s’acaben de convèncer.

Una de les conclusions de l’article assenyala la manca de previsió econòmica de les polítiques europees de paisatge. Aquest fet, juntament amb la mateixa complexitat que du aparellada el concepte de paisatge, fa que no tots els països estiguen aplicant amb èxit les estratègies plantejades pel Conveni.

En general els avanços en la gestió del paisatge encara són pocs. L’autor fa una crida al treball en xarxa i a l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, i assumeix que els esforços per a la gestió del paisatge són un repte col·lectiu i continuat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un marc regulador fort amb pressupost ajudaria molt al desenvolupament de la noció de paisatge a Espanya.

Felicitats pel bloc!

Agermanats