El llistat a continuació no és exhaustiu, tan sols recull algunes de les entitats i revistes que tenen en el paisatge el seu punt de trobada:
1. RECEP-ENELC. www.recep-enelc.net
· Xarxa d’autoritats europees locals i regionals per a la implementació del Conveni Europeu del Paisatge. Es tracta d’una associació creada pel Consell d’Europa per a donar suport i facilitar a les regions i autoritats local el desenvolupament de les premisses del Conveni. A la web hi ha informació sobre diferents esdeveniments, recursos i documentació
2. LENOTRE www.le-notre.org
· Xarxa temàtica sobre arquitectura del paisatge. El seu objectiu es crear a nivell europeu una base comú per als ensenyaments de la disciplina, així com crear nexes entre disciplines que també tinguen relació amb la gestió del paisatge. Es tracta d’un projecte educatiu a nivell europeu, finançat per la UE. La Xarxa agrupa universitat de quasi bé tots els països de la Unió.
3. European Urban Landscape Partnership. www.urban-landscape.net
· Xarxa de ciutats europees, universitats, governs i associacions sobre el paisatge urbà. Fou creada com a iniciativa del projecte LENOTRE. El seu objectiu és recolzar el Conveni Europeu del Paisatge, amb un especial interès sobre els paisatges urbans.
4. ECLAS. www.eclas.org
· European Council of Landscape Architecture Schools. La seua missió és enfortir i desenvolupar l’arquitectura del paisatge en tota Europa. D’aquest Council deriva el projecte LENOTRE i la revista JoLa. www.info-jola.de
5. Civilscape. www.landschapsmanifest.nl/content_fr.php?pageCode=6
· S’accedeix al portal a partir d’altra pàgina holandesa (Landschap manifest). Civilscape és una organització no governamental derivada del Conveni Europeu del Paisatge. L’objectiu de la mateixa és divulgar el Conveni del paisatge i fomentar la conscienciació ciutadana cap al paisatge, tant sobre la població com sobre les autoritats locals i polítics.
6. Uniscape. http://uniscape.org
· Xarxa d’universitat per a la implementació de la Convenció Europea del Paisatge. El seu objectiu és contribuir científicament al desenvolupament de la Convenció.
7. Landscape Europe. www.landscape-europe.net
· xarxa europea d’instituts nacionals dedicats a la recerca i gestió del paisatge des d’un punt de vista interdisciplinar. La definició que utilitzen per al concepte de paisatge no coincideix amb la del CEP, es tracta de la definició de Wascher et al. (1998):"landscapes can be identified as spatial units where region-specific elements and processes reflect natural and cultural goods or history in a visible, spiritual and partly measurable way".
A banda d’aquesta, es recullen interessants aportacions al concepte de paisatge en l’apartat dedicat a definicions.
8. Paysmed. www.paysmed.net
· Portal per a la cooperació, integració y divulgació del paisatges de la mediterrània. Es tracta d’un projecte finançat pel programa Interreg. Formen part del projecte regions del litoral d’Espanya, França i Itàlia. Hi ha un llistat de bones pràctiques, així com materials interessants (línies guia per a la gestió del paisatge, atlas de paisatge, etc.)
9. Landscape Research Group. www.landscaperesearch.org
· Asociació dedicada a l’estudi i la recerca sobre el paisatge. Té seu en Anglaterra però treballa a nivell global i arreplega socis de moltes diferents disciplines i àmbits. Publica la revista Landscape Research (de Routledge), i promou conferencies, congressos i altres esdeveniments, també estudis sobre paisatge arreu del món.
10. Landscape Tomorrow. www.landscape-tomorrow.eu
· Xarxa de recerca europea sobre usos del sòl, paisatge i desenvolupament rural. Té la seu a Alemanya. 23 institucions de 13 països formen part de la xarxa, s’inclou el CIDE (Centre d’investigació sobre desertificació, amb seu a Albal). Realitzen publicacions de llibres de recerca i projectes d’investigació.
11. LCN Landscape Character Network. www.landscapecharacter.org.uk
· Xarxa informal per a l’intercanvi d’informació referida a paisatge. Té com a objectius donar a conèixer el Conveni Europeu del Paisatge, i fomentar la avaluació del caràcter del paisatge (Landscape Character Assesment o LCA). La LCA és un mètode per a identificar quins factors o elements fan que un paisatge siga únic, aquesta ferramenta és de gran ajuda per a la planificació i pressa de decicions a nivell local en temes referits a territori i paisatge. És pot descarregar el seu Newsletter
12. Landscape Institute. www.landscapeinstitute.org
· Institució oficial per als arquitectes paisatgistes en el Regne Unit. Es tracta d’una web amb serveis per a paisatgistes: cerca de treball, recursos, bibliografia. Es pot consultar la biblioteca, publiquen una revista.
13. Landscape Design Trust. www.landscape.co.uk
· Fundació d’Anglaterra que treballa a partir del seu propi equip de treball i voluntaris per a l’educació i conscienciació de tots aquells que treballen en el disseny, planificació, gestió i manteniment del paisatge o d’exteriors. Publiquen una revista Green places, de la qual es poden baixar alguns articles antics en pdf. També tenen diferents recursos: tenda de llibres, llistat de professionals, treball, etc.
14. Garden visit. www.gardenvisit.com
· Interessant web sobre jardins. Hi ha un buscador de jardins per països, també tenen una biblioteca i tenda de llibres. Alguns llibres i articles es poden consultar lliurement. Es pot trobar informació sobre professionals en el disseny de jardins, i també tenen molts recursos consultables (escrits i articles) sobre temes relacionats amb el paisatgisme i la jardineria, biografia de paisatgistes, teoria i història del paisatgisme.
15. American Society of Landscape Architects. www.alsa.org
· Asociació professional d’arquitectes paisatgistes d’Estats Units, fundada el 1899. Publiquen una revista Landscape Architecture Magazine (LAM) en: http://archives.asla.org/nonmembers/lam.html
· En Archive es poden consultar els índex dels números antics, i alguns dels articles es poden llegir en el resum o bé sencers.
16. Revista Land Forum. Spacemarker Press. www.spacemarkerpress.com
· Página de l’editorial d’EE.UU, especialitzada en arquitectura del paisatge. Publica una revista Land Forum i té una tenda de llibres. Els números antics de Land Forum es poden baixar en pdf.
17. Revista TOPOS Magazine. www.topos.de
· Revista internacional d’arquitectura del paisatge i disseny urbà amb seu a Europa. En els seus inicis en 1992, era una revista europea. Des de la web es pot accedir a dos revistes més: JoLa i Garten+Landschaft (alemana).
18. European Foundation for Landscape Architecture (EFLA). www.efla.org
· Web oficial de la Federació Europea d’Arquitectes Paisatgistes
19. International Federation of Landscape Architects (IFLA). www.iflaonline.org
· Web oficial de la Federació Internacional de Paisatgistes
20. Bund Deutscher Landschaftsarchitekten (BDLA). www.bdla.de
· Web oficial de la Associació Alemanya d’Arquitectes Paisatgistes
21. Asociación Española de Parques y Jardines Públicos (AEPJP). www.arrakis.es/~aepjp
· Associació espanyola de professionals arquitectes, paisatgistes i altres que treballen amb l’espai públic.
22. Asociación de Profesionales de los Espacios Verdes de Cataluña. www.apevc.org
· Interessant web amb molts recursos, activitats, resums i documentació de congressos i xerrades, cursos, grups de treball, etc.
23. Asociación Española de Paisajistas. www.aepaisajistas.org
· Web oficial de l’associació espanyola de paisatgistes amb un registre de paisatgistes, taula d’anuncis de treball, cursos, etc.
24. Revistes espanyoles:
· Paisea. www.paisea.com
· Paisajismo. www.asflor.com/paisajismo.htm
· Revista Parjar. De la Asociación española de parques y jardines públicos.
25. Paisajecv. www.paisajecv.com
· Web dirigida a la informació pública i participació en els instruments de gestió del paisatge del País Valencià. Té un llistat de procediments en marxa, no s’actualitza amb massa freqüència o només registra aquells procediments duts a terme per l’empresa Planigest.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada