dimarts, 17 de març del 2009

El riu rau de Jesus Pobre







Com vaig prometre en un altre post, vos presente més fotos de riu raus. Aquestes es corresponen amb un riu rau impressionant però en unes condicions lamentables. Es tracta del riu rau de 10 ulls de Jesus Pobre.

Com podeu observar en les fotos, és una autèntica ruïna envoltada per finques noves (fruit de l'especulació urbanística dels últims anys) i d'anuncis abandonats de noves promocions i immobiliàries. A sobre, en un descampat totalment descuidat i ple de fem. La veritat és que vore aquestes coses fa molta tristor, però també ràbia. Sembla mentida que es puguen construir centenars d'habitatges nous, doblar la superfície urbanitzada del municipi, i no evitar la pèrdua d'un llegat cultural i històric tan rellevant per a la nostra societat.

Afortunadament, tot no són males notícies. Al febrer del 2009 els propietaris del riu rau signaren un acord amb la EATIM (entitat d'àmbit territorial inferior a municipi) de Jesus Pobre amb el qual cedien el riu rau per 10 anys a l'entitat. Aquesta s'ha compromés a rehabilitar-lo i a transformar-lo en un centre cultural i museu de la pansa.
Esperem que el riu rau aguante fins a que comencen les obres. El temps dirà.

1 comentari:

Provolone ha dit...

Està molt xulo l'article!!
Vaig a enllaçar-ho desde el blog nou!!