diumenge, 10 de gener del 2010

Paisatge i gastronomía, un fort vincle.

L'associació Slow Food de les Illes Balears ha posat en marxa un projecte de recuperació d'espècies agrícoles tradicionals. Entre elles trobem varietats de fruites com ara la pruna, cirera, poma, etc. Es tracta de varietats que foren cultivades antany, i que actualment, amb la crisi del sector agrícola, la implantació de l'agricultura industrial i l'embranzida del sector turístic, havien sigut quasi abandonades i relegades dels circuits comercials.

El projecte ha estat batejat "Fruiters d'un temps", pel moment ha tingut una bona acollida. Malgrat això, encara queda molt per fer, ja que la intenció de l'associació és impulsar el projecte en una segona fase: establir convenis amb restaurants i cuiners per elaborar receptes amb els productes tradicionals recuperats.

L'0bjetiu del projecte és fomentar el bon menjar, els productes de la terra, i al mateix temps, recuperar plats i productes que havien desaparegut i que formaven part de la vida quotidiana dels nostres avis. Indirectament, la producció de fruites tradicionals comporta la revitalització del paisatge agrícola tradicional. El paisatge es gaudeix així, tant amb la mirada com amb el paladar.